Gå til indhold

Coronavirus/COVID-19 Bolivia, Venezuela, Costa Rica og Panama

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Bolivia, Venezuela, Costa Rica og Panama.

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til hele verden for at minimere risikoen for smittespredning med nye COVID-19 varianter. Vi fraråder dermed også erhvervsrejser, men med visse undtagelser.

Senest opdateret den 19.07.2021 10.30

Bolivia

 • Grænserne er åbne for nationale og internationale rejsende. Det kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse til Bolivia, en gyldig rejseforsikring, der også dækker opholds- og lægeudgifter genereret af COVID-19 samt 10 dage i karantæne. 
 • Flere økonomiske sektorer genoptager deres aktiviteter med fortsatte forholdsregler.
 • Det anbefales at følge lokale myndighedernes anvisninger, der hvor man er.  

Venezuela

 • Myndighederne har indført et system, hvor der er skærpede restriktioner i en uge efterfulgt af en uge med fleksibilitet – også kendt som 7x7. I ugerne med skærpede restriktioner er der kontrol med trafikken mellem staterne og kommunerne, og kørsel tillades kun, hvis man har tilladelse.
 • I ugerne med restriktioner er mange offentlige kontorer og banker lukkede. I princippet er det kun de vigtigste sektorer såsom fødevarer og sundhed der må fungere uden restriktioner.
 • Luftfartsmyndighederne har autoriseret flyvninger til følgende internationale destinationer: Mexico, Tyrkiet, Bolivia, Panama og den Dominikanske Republik. Der er begrænsninger for indenrigsflyvninger.

Costa Rica

 • Grænserne er åbne for nationale og internationale rejsende. 
 • Ved indrejse kræves en udfyldt online helbredsformular og en gyldig rejseforsikring, der også dækker opholds- og lægeudgifter genereret af COVID-19. De rejsende som er vaksineret med Moderna, Pfizer, AstraZeneca eller Johnson & Johnson, samt mindreårige, er undtaget kravet om gyldig rejseforsikring. 
 • Store begrænsninger i landet på turistattraktioner, hoteller og forlystelsessteder herunder naturparker. Restriktioner udstedes pr. region. Følg myndighedernes anvisninger herom, herunder landkørsel mellem provinserne.
 • Der kan være kørselsrestriktioner i landet.

Panama

 • Grænserne er åbne for nationale og internationale rejsende. Det kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse til Panama.
 • Myndighederne i Panama har indført yderligere restriktioner for rejsende, der har opholdt sig i Sydamerika, Indien, Sydafrika eller Storbritannien de sidste 15 dage, inkluderet transitrejser. Disse vil ved ankomst skulle testes igen, og derefter i tvungen karantæne på særlige faciliteter.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte dit rejse- og/eller forsikringsselskab.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.

Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne eller tage andre forholdsregler, bør du følge deres anvisninger. Du bør også samarbejde med de lokale myndigheder om kontaktopsporing, hvis det bliver relevant.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Indrejse i Danmark
Med de nye skærpede indrejserestriktioner nægtes udlændinge med bopæl i udlandet som udgangspunkt indrejse i Danmark. Det betyder, at man skal have et anerkendelsesværdigt formål for indrejse i Danmark samt skal kunne fremvise en negativ COVID-19-test.

Der er endvidere indført et generelt flyveforbud mod transport af passagerer, herunder danske statsborgere, der ikke kan fremvise en negativ COVID-19-test taget inden for 24 timer før afgang. Forbuddet gælder flyvninger fra hele verden til alle danske lufthavne. Børn til og med 12 år er undtaget for testkravet, men opfordres til at blive testet. Læs mere: www.coronasmitte.dk 

Du kan få et overblik over testmulighederne i større transitlufthavne her.

Læs mere om reglerne for indrejse i Danmark hos Politiet.

Udenrigsministeriet kan ikke besvare spørgsmål om indrejse eller transit i Danmark. 

Sådanne spørgsmål skal stilles til Politiets hotline vedrørende indrejse i Danmark (+45 7020 6044).

Certificate to Board
De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board). Certifikater er tiltænkt nødsituationer, hvor udlændige med fast bopæl i Danmark allerede opholder sig i udlandet. For at minimere risikoen for at havne i en nødsituation bør du medbringe relevant dokumentation, hvis du rejser til udlandet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

 

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.