Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Bolivia, Venezuela, Costa Rica og Panama.

Senest opdateret 23-09-2020 16:20
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Bolivia

 • F.o.m. d. 1. september er grænserne igen åbne for nationale og internationale rejsende. Det kræves en negativ COVID-19 test ved indrejse til Bolivia.
 • Myndighederne fastholder nogle restriktioner, herunder et udgangsforbud fra kl. 20.00-05.00 mandag til fredag og kl. 16.00-05.00 i weekenden. I La Paz er der stadig et strengt udgangsforbud i weekenden.
 • Flere økonomiske sektorer genoptager deres aktiviteter med fortsatte forholdsregler.
 • Det anbefales at følge lokale myndighedernes anvisninger, der hvor man er.  

Venezuela

 • Landet er fortsat i en landsdækkende karantæne med mange restriktioner, som kan variere med meget kort varsel fra stat til stat afhængig af antallet af nye COVID-19 tilfælde. 
 • Kørsel mellem staterne tillades kun under specielle forhold, og kræver særlig tilladelse. I Caracas er der begrænsning af trafikken mellem de forskellige kommuner.
 • Regeringen har indført diverse foranstaltninger for at stoppe spredningen af virussen, men samtidig aktivere økonomien igen. Specielt sundheds- og fødevaresektorerne har større flexibilitet end andre sektorer, da Venezuela befinder sig i en dybtgående økonomisk krise, som har skabt mangel på medicin og flere basis fornødenheder udover benzin, el og vand.
 • Indenrigs- og udenrigsflyvning er suspenderet, foreløbig indtil den 12. oktober. Tilladelser til særfly gives ind i mellem.

Costa Rica

 • F.o.m. d. 1. august er grænserne igen åbne for nationale og internationale rejsende. Det kræves en negativ COVID-19 test og gyldig rejseforsikring ved indrejse til Costa Rica.
 • Store begrænsninger i landet på turistattraktioner, hoteller og forlystelsessteder herunder naturparker. Restriktioner udstedes pr. region. Følg myndighedernes anvisninger herom, herunder landkørsel mellem provinserne.
 • Der er stadig kørselsrestriktioner i landet fra kl. 22.00 til 5.00.

Panama

 • Myndighederne har forlænget lukning af grænserne frem til d. 21. september
 • Kommercielle flyvninger suspenderet foreløbigt frem til d. 21. september
 • Dog har Air France og KLM nogle flyvninger til Paris og Amsterdam. Copa flyver til yderligere 9 destinationer til og fra Panama City. Man opfordres til selv at tjekke op på flyselskabernes hjemmesider.
 • Der er fortsat udgangsforbud fra kl. 21.00 til kl. 5.00

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet. 
 
Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Mere information

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad du skal vide om sikkerhed på din rejse.