Gå til indhold

ambassadørens velkomst

Velkommen til den Danske Ambassade i Colombia

Jeg har siden den 1. januar 2020 haft det privilegium at være Danmarks ambassadør i Colombia. Jeg repræsenterer samtidig Danmark i en række andre lande i regionen - Bolivia, Costa Rica, Panama og Venezuela.

Den danske ambassade i Colombias hovedstad, Bogotá, blev genåbnet i 2014 og har siden været en aktiv brobygger mellem Danmark og de lande og befolkninger, som vi dækker her fra. Som ambassadør er det min opgave at definere og støtte op om konkrete danske interesser – politisk, erhvervsmæssigt, kulturelt.

Vi arbejder dagligt for at udbrede kendskabet til danske løsninger og værdier. En vigtig komponent i vores forhold til Colombia er et meget vellykket samarbejde i energisektoren, hvor vi bistår colombianske myndigheder med at styrke overgangen til grøn energi og forbedre energieffektiviteten. Vi følger og forsøger at påvirke den politiske udvikling i de lande, vi dækker – for eksempel i forhold til menneskerettigheder, hvor der regionalt er store udfordringer.

Ambassadens team bistår hver eneste dag danske privatpersoner, virksomheder og myndigheder med meget forskelligartede opgaver, der kræver tilstedeværelse i landet og kontakt til myndigheder og andre samarbejdspartnere.

På det konsulære område står vi til rådighed for danskere eller udlændinge med fast bopæl i Danmark, som får brug for assistance. Det var i 2020-1 en helt afgørende del af vores arbejde under COVID-19 pandemien. Vi har hjulpet hundreder af strandede danskere til en tryg hjemrejse. I det daglige giver vi danske rejsende råd om lokale sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold. Vi bistår danskere, der har fået problemer under en ferietur –  blandet andet, hvis de skal have udstedet et nødpas. Disse opgaver løfter vi i tæt samarbejde med vores honorære konsulater i regionen, som du kan se mere om 
her. Udover det, mottager vi også ansøgninger om opholdstilladelse i samarbejde med VFS-centrene i Bogotá, Quito, Guayaquil og La Paz, der bistår os med at indhente de biometriske data.

Sammen med ambassadens handelsteam er jeg meget optaget af at bistå danske virksomheder med at få bedre adgang til de regionale markeder – uanset om det er en veletableret global koncern eller nystartet virksomhed, der henvender sig. Vi bistår med alt fra partnersøgning til at løse konkrete administrative problemer, som danske firmaer møder undervejs. I mange sektorer har danske erhvervsliv fået øjnene op for mulighederne i regionen. Vi prøver at agere fødselshjælpere for nye danske eksporteventyr. Her er indsigt i markedsforhold og den lokale virksomhedskultur afgørende. Hvad vores handelsteam kan tilbyde af rådgivning og sparring, kan du læse mere om 
her.

Endelig er det en vigtig opgave for mig og mine kollegager at udbrede kendskabet til Danmark. Det gør vi også gennem kulturarrangementer og deltagelse i andre events, der præsenterer forskellige aspekter af Danmark og danske værdier.

På denne hjemmeside vil du kunne finde grundlæggede information om ambassaden og dens virke. Du kan også følge med i vores aktiviteter via 
TwitterInstagram eller Facebook. Du er under alle omstændigheder altid velkommen til at henvende dig personligt, hvis du ikke finder den information, som du har brug for.

Med venlig hilsen
Erik Høeg