Gå til indhold

Landefakta

Her finder du relevant information omkring det sydamerikanske land, Colombia 

Historisk set er Colombia internationalt ofte blevet set som et land præget af uforudsigelighed og usikkerhed, hvilket bl.a. bunder i fem årtier med væbnet konflikt. Men en historisk fredsaftale i 2016 har bidraget til væsentligt øget sikkerhed i landet. Colombia har samtidig været i en rivende økonomisk og social udvikling i de seneste årtier, hvilket har gjort landet langt mere attraktivt for både virksomheder og turister.

Officielle navn República de Colombia
Statsoverhoved Gustavo Petro (2022) 
Valuta
Peso Colombiano (COP)
Indbyggertal 48.258.494 (2020)
Største byer Bogotá (7,7 mio.), Cali (2,4 mio.), Medellin (2 mio.), Barranquilla (1,4 mio.), Cartagena (1 mio.)
Officielle sprog
Spansk og mere end 60 indianske sprog

 

Colombia

Colombia er beliggende i det nordvestlige hjørne af Sydamerika med et territorium på 1.141.748km2 og grænser op til Panama, Venezuela, Brasilien, Peru, samt Ecuador.

Derudover opdeles det store areal i fem overordnede regioner: Den Caribiske region, Andesregionen, Stillehavsregionen, Orinoquía-regionen og Amazon-regionen.
Regionerne bidrager alle med unikke økosystemer og gør endvidere Colombia til et enestående land med en enorm geografisk, klimatisk og økonomisk diversitet. Faktisk er Colombia det næstmest biodiverse land i verden, kun overgået af Brasilien der til gengæld er 10 gange større.

Endvidere kan Colombia betragtes som et multietnisk og multikulturelt land med tre overordnede befolkningsgrupper: det oprindelige folk, som typisk er bosat i det sydøstlige og sydvestlige Colombia, den afrocolombianske befolkning, som ofte er at finde ved Stillehavskysten og landets største befolkningsgruppe mestizoer, som er spredt ud over hele det colombianske territorium.

 

Bogotá

Bogotá er Colombias hovedstad og er beliggende på plateuet i de kølige østlige Andesbjerge i 2.600m højde. Dette resulterer i et klima med en gennemsnitlig dagtemperatur på 18°C og en minimumsnattemperatur på 10°C året rundt.