Spring til indhold

Nødpas

Har du mistet eller fået stjålet dit pas, kan du ansøge om et nødpas ved den danske ambassade i Bogotá eller ved et af de danske konsulater. 

Et nødpas skal primært bruges til at sikre hjemrejsen til Danmark, og det har maksimelt ét års gyldighed. Der er flere lande, der ikke accepterer nødpas som rejsedokument. Bl.a. kan man ikke rejse over USA med et nødpas. Vi anbefaler, at du tjekker med migrationen i det land, du skal rejse til eller igennem, for at sikre din rejse.  

Vi anbefaler derudover at søge om et ordinært pas, hvis du har mulighed for at vente på det. Det tager typisk mellem 4-6 uger uger, før passet ankommer fra Danmark.

Procedure 

Ring til ambassaden på +57 (1) 746 8016 eller skriv til bogambvisa@um.dk for at lave en aftale. Når du kommer til ambassaden, skal du have følgende med:

Nødpasset laves med det samme. 

Befinder du dig ikke i Colombia? 

De danske konsulater kan forny pas for børn under 12 år. Kontakt dem for at indgå en aftale. 

Pris og betaling 

Du kan betale for nødpasset, når du ansøger om det på ambassaden. Her modtager vi colombianske pesos kontant. Alle nye pas koster 995 DKK, hvilket svarer til 452.000 COP.

Du kan også lave en overførsel til vores bank i Colombia eller Danmark. Her skal du huske at sende en kvittering for overførslen til bogambvisa@um.dk

Ambassadens colombianske bank: 

Kontotype Corriente
Kontonummer 008-40874-2
Bank Itaú
Bankkode 6029
Kontoejer Embajada del Reino de Dinamarca

Ambassadens danske bank:

Kontonavn Udenrigsministeriet
Kontonummer 4069172849
Bank Danske Bank
Bankkode 0216
Swift-kode DABADKKK
IBAN DK 09 0216 4069 172849
Tekst

Skriv venligst, hvad du betaler for, navnet på ambassaden eller konsulatet, hvor du bestilte passet, og dit navn. 

 

spørgsmål?

Skriv til bogambvisa@um.dk.