Spring til indhold

Dansk statsborgerskab

Dobbeltstatsborgerskab og statsborgerskab for børn, der er født i udlandet. Reglerne er mange, når det kommer til dansk statsborgerskab, og her på siden kan du få mere information om nogle af dem, vi får flest spørgsmål om.

De generelle regler for dansk statsborgerskab kan findes på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside. Der kan du blandt andet læse om, hvordan man ansøger om bevarelse af dansk statsborgerskab og statsborgerskabsbevis.

Børn født i udlandet

Er du barn af danske forældre, og er du født i udlandet, skal du være opmærksom på 22-årsreglen. Når du fylder 22 år, kan du risikere at miste dit danske statsborgerskab, hvis du:

  • aldrig har boet i Danmark, 
  • ikke har opholdt dig i Danmark under forhold, der tyder på samhørighed med Danmark.

For at bevare dit danske statsborgerskab, skal du sende en ansøgning til Udlændinge- og Integrationsministeriet, inden du fylder 22 år.  

Læs mere om, hvordan du ansøger om at bevare dit danske statsborgerskab Udlændinge og Integrationsministeriets hjemmeside.

Dobbeltstatsborgerskab

I 2015 trådte en ny lov om dobbeltstatsborgerskab i kraft i Danmark. Med den nye lov kan man som dansk statsborger have dobbeltstatsborgerskab, uden at man mister sit danske. 

Har du inden 2015 mistet dit danske statsborgerskab som følge af den gamle lov, kan du i en 5-årig overgangsperiode ansøge om at generhverve dit danske statsborgerskab. Det gør du gennem Statsforvaltningen

 

 

Spørgsmål?

Skriv til
bogambvisa@um.dk.