Spring til indhold

Kørekort og kørsel i Colombia

Skal du køre i udlandet, skal du sørge for, at dit kørekort er gyldigt. Nedenfor kan du læse mere om kørsel i Colombia, og hvad du skal gøre, hvis du mister dit kørekort i udlandet. 

Et dansk kørekort kan kun udstedes til personer, der har fast bopæl i Danmark. Hvis du bor i udlandet, skal du i stedet søge om et kørekort i det land, du bor i. 

Har du mistet dit kørekort, eller er det gået i stykker, kan du søge om enten et nyt kørekort eller et certifikat fra ambassaden. Certifikatet fungerer som et midlertidigt erstatningskørekort. 

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Ansøg om dansk kørekort

For at ansøge om et nyt kørekort, skal du kontakte ambassaden på bogamb@um.dk eller vores konsulater for at få en personlig aftale. Send gerne et kopi af dit kørekort med i mailen. 

Når du møder op ved ambassaden eller konsulatet, skal du medbringe: 

Ekspeditionstid

Ansøgningen vil blive sendt til Borgerservice i Danmark, og der går som regel mellem 4-6 uger, inden vi har kørekortet retur.

Pris og betaling 

 Det koster 430 DKK /195 000 COP. Læs mere om betaling nederst på siden. 

 

Ansøg om certifikat

Bor du i Danmark, kan du søge om et certifikat, der erklærer dit kørekort stjålet eller mistet under din ferie. Certifikatet er et midlertidigt erstatningskørekort med kort gyldighed. 

For at søge om et certifikat, skal du kontakte ambassaden på bogamb@um.dk eller vores konsulater for at få en personlig aftale. Send gerne en kopi af dit kørekort i mailen. 

Når du møder op ved ambassaden eller konsulatet, skal du medbringe: 

Ekspeditionstid

Certifikatet laves normalt med det samme under din aftale.

Pris og betaling 

Det koster 245 DKK / 111 000 COP. Læs mere om betaling nederst på siden. 

 
   
 
   
   
   
 

Internationalt kørekort

For turister i Colombia

Dit almindelige, danske kørekort er tilstrækkeligt i Colombia, hvis du opholder dig i landet som turist. Du har derfor ikke behov for at søge om et internationalt kørekort for kørsel i Colombia. 

For bosatte i Colombia

Hvis du bor i Colombia eller har visum til landet, er dit danske kørekort ikke tilstrækkeligt. Du skal i stedet søge om et colombiansk kørekort. Læs mere under fanen "Ansøg om udenlandsk kørekort". 

Andre lande

Har du behov for et internationalt kørekort til kørsel i andre lande, kan du kontakte ambassaden på bogambvisa@um.dk for at høre mere. Send gerne en kopi af dit danske kørekort i mailen. 

Ansøg om udenlandsk kørekort

Er du bosat i udlandet, kan du ikke ansøge om at få et nyt dansk kørekort. Du skal i stedet søge om et kørekort i det land, du befinder dig i. For at gøre denne proces lettere, kan det danske politi udstede et dokument, der beviser, at du har dansk kørekortbevis. Kontakt ambassaden på bogamb@um.dk for mere information. 

For at ansøge om et kørekort i Colombia, skal du kontakte det colombianske Ministerium for Transport

Har du mistet dit danske kørekort?

Uanset om dit danske kørekort er tabt eller blevet stjålet, så skal det registreres hos det danske politi. Det gør du ved at udfylde formularen P22 i felterne "udfyldes af ansøger" og "erklæring vedr. mistet kørekort". Derefter sender sender  du det til ambassadens mail bogambvisa@um.dk sammen med en politierklæring. Ambassaden sender herefter erklæringen videre til Borgerservice i Danmark.   

 

Betaling

Betaling

Et nyt kørekort koster 430 DKK eller 195 000 COP.

Fra 1. november er ambassaden kontantfri. Dvs. at konsulærservice betales med bankoverførsler til vores danske eller colombianske bank.

Danmark:
Kontonavn: Udenrigsministeriet
Kontonummer: 4069172849
Bank: Danske Bank
Sort kode: 0216
Swift kode: DABADKKK
IBAN: DK 09 0216 4069 172849

Besked(nødvendig): Konsulærservice, ambassade, dit navn

Colombia:
Kontotype: Corriente
Kontonummer: 008-40874-2
Bank: Itaú

Kontonavn: Embajada del Reino de Dinamarca

Send kvitteringen til bogambvisa@um.dk

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Spørgsmål?

Skriv til os på bogambvisa@um.dk