Spring til indhold

Coronavirus/COVID-19

Her kan du finde information om konsekvenserne af coronavirus/COVID-19 for danske rejsende og fastboende i Colombia.

Senest opdateret 23-09-2020 16:20
Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

Rejsevejledning

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Colombia som følge af COVID-19 pandemien.

Læs rejsevejledningen for Colombia.

Information om konkrete restriktioner i Colombia opdateres ikke i rejsevejledningen. Ambassaden opdaterer i stedet informationen nedenfor.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om coronavirus/COVID-19 fra danske rejsende og fastboende i udlandet.

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Colombia, eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside

Rejseråd til erhvervsrejse

Udenrigsministeriet fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Colombia som følge af COVID-19 pandemien.

Det er bl.a. turistrejser, der anses for at være ikke-nødvendige rejser. Erhvervsrejser anses derimod ofte for at være nødvendige rejser, hvorfor erhvervsrejsende som udgangspunkt godt kan rejse i den aktuelle situation.

Det er altid op til den enkelte virksomhed at vurdere, hvorvidt en rejse er en nødvendig rejse. Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der også foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder. Vi opfordrer altid virksomheden til at holde sig opdateret om lokale rejserestriktioner i forbindelse med planlægning af erhvervsrejser.

Den enkelte virksomhed bør minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet. Virksomheden og den enkelte medarbejder bør derfor følge vores rejseråd til erhvervsrejser.

Læs også regeringens retningslinjer for erhvervsrejser.

Rejserestriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Indrejserestriktioner

Colombia ophævede indrejseforbuddet den 21. september, og det er nu muligt at rejse ind til Colombia.

Landegrænserne mod Ecuador og Venezuela er i udgangspunktet lukket indtil d. 1. oktober. Colombianske borgere, som opholder sig i de to landene, vil dog have mulighed for at rejse over grænserne ved udvalgte grænseposter.

Karantæneregler

Ved indrejse til Colombia skal du vise en negativ COVID-19 test (taget 96 timer inden indrejse), samt have udfyldt en migrationsformular online.   

Interne rejserestriktioner

F.o.m d. 1. september er det muligt at rejse mellem provinser, regioner og byer.

Indenrigsfly genåbnes delvis d. 1. september.

Transitmuligheder

F.o.m. d. 21. september er det muligt at rejse i transit gennem Colombia.

Lokale restriktioner

Nye restriktioner eller lempelser af eksisterende restriktioner kan indføres med meget kort varsel. Du bør derfor holde dig løbende opdateret. Du bør altid følge lokale myndigheders anvisninger.

Udgangsforbud

Der er indført delvis udgangsforbud i hele landet indtil videre. Det er kun tilladt at forlade sit hjem for at handle, gå på nogle restauranter/cafeér, træne ude og arbejde i nogle sektorer.

Byer med høj smittespredning kan indføre særlige restriktioner.

Forsamlingsforbud

Der er indført et forsamlingsforbud på 50 personer i hele landet indtil videre.

Mundbind

Det er obligatorisk at bære mundbind i Colombia, når man forlader sit hjem, kører med offentligt transport, handler i supermarkeder og går på gaden.
Du kan få en bøde på ca. 1.700 kr. hvis du ikke overholder kravet om mundbid.

Nedlukning / Genåbning

De forskellige regionerne og kommunerne kan indføre egne restriktioner uden forvarsel, hvis smittetrykket stiger. Men indtil videre gælder følgende:

  • Forretninger, indkøbscenter, restauranter og caféer med udeservering m.m. åbner delvis i september.
  • Indhegnede parker, pladser m.m. åbnes delvis i september med fortsatte forholdsregler
  • Skoler og universiteter fortsætter med fjernundervisning resten af året.
  • Nogle industrier har åbnet op med restriktioner såsom begrænsede arbejdstider og arbejdsdage.

Hvis du bliver syg

Hvis du får symptomer, der kan give mistanke om COVID-19, imens du rejser i udlandet, bør du hurtigst muligt kontakte din rejseforsikring.

Du bør derudover følge de lokale myndigheders anvisninger.
 
Hvis de lokale myndigheder beder dig om at gå i karantæne, bør du følge deres anvisninger.

Lokale myndigheder beder alle som oplever symptomer på COVID-19 om at blive hjemme, undgå kontakt med andre og kontakte sin lokale helseforsikring.

Læs mere om lokale helseforsikringer og find telefonnummer til sundhedsmyndighederne.

Udenrigsministeriet kan ikke påvirke de restriktioner, som andre lande vælger at indføre for at forhindre videre smittespredning.

Du kan altid kontakte ambassaden eller Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7 (bbb@um.dk / +45 3392 1112), hvis du har brug for rådgivning.

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål om, hvordan man skal forholde sig, hvis man bliver syg i udlandet.  

Læs svarene på de mest almindelige spørgsmål.

Læs mere om symptomer på COVID-19 hos Sundhedsstyrelsen.

Visum og opholdstilladelse

Colombia har suspenderet flere af sine visum- og opholdstilladelsesansøgninger. I de fleste tilfælde vil du automatisk får en forlængelse med forbehold for, at du rejser ud af landet, når landet genåbner.

Er du usikker på din visumstatus, skal du tage kontakt til migration- og/eller udenrigsministeriet

Udrejse af Colombia

Internationale kommercielle flyforbindelser er indstillet indtil videre.

Udvalgte flyselskaber har en særlig tilladelse til at indsætte repatrieringsfly. Spirit Airlines har eksempelvis haft flere flyafgange til USA. Flybilletterne skal du booke på flyselskabets hjemmeside.

KLM og AirFrance har flere flyafgange til Europa. Flybilletterne skal du booke direkte med flyselskabet: mail.programas@airfrance.fr, mail.repatriation.klm@airfrance.fr / +5715086754

Du bør tage kontakt til ambassaden, hvis du har behov om råd og vejledning om din rejse til Danmark, herunder spørgsmål om særfly.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Indrejse i Danmark

Der blev indført kontrol ved alle Danmarks grænser lørdag den 14. marts 2020 kl. 12.00 som led i indsatsen for at hæmme spredningen af COVID-19.

Personer, der ikke har dansk statsborgerskab, men som ønsker at indrejse i Danmark, må forvente at blive afvist ved de danske grænser, hvis de ikke har et anerkendelsesværdigt formål.

Anerkendelsesværdige formål omfatter bl.a. det at have fast bopæl eller arbejde i Danmark.  

Læs mere om anerkendelsesværdige formål hos Rigspolitiet.

Spørgsmål om grænsekontrol, herunder vurderinger af, hvad der i konkrete situationer udgør anerkendelsesværdige formål, hører under Rigspolitiet.

Certificate to board

De nye indrejserestriktioner til Danmark har i nogle tilfælde gjort det svært for personer, der ikke er danske statsborgere, at boarde fly til Danmark. Hvis du har fast bopæl i Danmark, kan ambassaden hjælpe dig med at udfærdige et certifikat, der viser dette (certificate to board).

Mere information

Myndighedernes hjemmesider
- Sundhedsministeriets hjemmeside 
- Lokale myndigheders hotlines

- Bogotá By

Lokale nyhedsmediers hjemmesider
- The City Paper Bogotá (på engelsk)
El Tiempo (på spansk)

Udenrigsministeriet og den danske ambassade rådgiver ikke om sundhedsfaglige spørgsmål, men henviser til Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut.

De danske myndigheder har samlet informationer om den danske indsats mod coronavirus/COVID-19 på en fælles myndighedsside.

Kontakt

Du kan kontakte ambassaden i Colombia inden for almindelig åbningstid.

Du kan altid kontakte Udenrigsministeriets Globale Vagtcenter 24/7.

Du kan også downloade vores app Rejseklar og tilmelde dig Danskerlisten, så modtager du information direkte fra os, hvis der indføres nye, større restriktioner i Colombia eller hvis der i øvrigt opstår en krisesituation.

Hvis du ikke har adgang til app’en, kan du tilmelde dig Danskerlisten via vores hjemmeside.

Bestilling af NemID-nøglekort

På grund af udbruddet af coronavirus/COVID-19 kan danskere bosat i udlandet få problemer med at få tilsendt et nyt NemID-nøglekort med posten. Digitaliseringsstyrelsen anbefaler derfor, at man installerer NemID nøgleapp på sin telefon.

Læs mere hos Digitaliseringsstyrelsen.

Fold alle afsnit ud
Fold alle afsnit ind

hent app'en rejseklar

I app’en Rejseklar har vi samlet alt, hvad
du skal vide om sikkerhed på din rejse.