Spring til indhold

Landefakta

Her finder du relevant information omkring det sydamerikanske land, Colombia 

Fakta om Colombia

Officielle navn República de Colombia
Statsoverhoved Juan Manuel Santos (2014 - 2018)
Valuta Peso Colombiano (COP)
Indbyggertal 47.661.790 (2014)
Største byer Bogotá, Medellin, Cali, Barranquilla, Cartagena
Officielle sprog Spansk og mere 60 indianske sprog

Colombia

Colombia er beliggende i det nordvestlige hjørne af Sydamerika med et territorium på 1.141.748km2 og grænser op til Panama, Venezuela, Brasilien, Peru, samt Ecuador.

Derudover opdeles det store areal i fem overordnede regioner: Den Caribiske region, Andesregionen, Stillehavsregionen, Orinoquía-regionen og Amazon-regionen.
Regionerne bidrager alle med unikke økosystemer og gør endvidere Colombia til et enestående land med en enorm geografisk, klimatisk og økonomisk diversitet.

Endvidere kan Colombia betragtes som et multietnisk og multikulturelt land med tre overordnede befolkningsgrupper: det oprindelige folk, som typisk er bosat i det sydøstlige og sydvestlige Colombia, den afrocolombianske befolkning, som ofte er at finde ved Stillehavskysten og landets største befolkningsgruppe mestizoer, er spredt ud over hele det colombianske territorium.

 

Bogotá

Bogotá er Colombias hovedstad og er beliggende på plateuet i de kølige østlige Andesbjerge i 2.600m højde. Dette resulterer i et klima med en gennemsnitlig dagtemperatur på 18°C og en minimumsnattemperatur på 10°C året rundt.